Hastaneye felçli geldi, yürüyerek taburcu oldu
06 Nisan 2021


Hastaneye yürüyemez durumda felçli olarak geldi, Nevşehir de ilk kez başarı ile uygulanan bu yöntemle ameliyat oldu sağlığına kavuşarak, yürüyerek taburcu oldu.

Nevşehir Devlet Hastanesi Beyin Cerrahı Polikliniğine Sağ bacakta uyuşukluk ve felç şikayetiyle gelen 78 yaşındaki İbrahim Açıkgöz yapılan nörolojik ve radyolojik tetkikler sonucunda torakal (sırt) 10-11 seviyesinde sekestre (patlamış) disk hernisine bağlı sağ bacağında ve ayağında tam felçlik gelişerek yürüyemez durumda olduğu anlaşılmış ve acil olarak ameliyat kararı alınmış İlk defa hastanede yapılan intraoperatif nöromonitörizasyon yöntemiyle yapılan torakal disk hernisi ameliyatı Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Oğuz Balkış ve Op. Dr. Kadir yıldırım tarafından başarılı bir şekilde yapıldı. Ameliyat sonrası sağ bacağında felçliği tam olarak geçerek sağlığına sorunsuz kavuşan hasta şifaya kavuşarak, hastaneden yürüyerek taburcu edildi.

Beyin ve Sinir Cerrahi Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Oğuz Balkış ameliyat hakkında şunları kaydetti; “İntraoperatif nöromotitörizasyon yöntemi beyin tümörü ve omurga ameliyatlarına bağlı sinirlerde gelişebilecek hasarı (felç riskini) engelleyip, en aza indirmek için son yıllarda kullanılan ileri teknolojik bir yöntemdir. Torakal disk hernisi, lomber disk hernisinden (bel fıtığı) daha nadir görülen, anatomik yapı ve ameliyat tekniği açısından tedavisi zor ve riskli bir ameliyattır. Bu nedenle çok nadir olarak ileri sağlık merkezlerde belirli tecrübeli cerrahlar tarafından yapılabilen bu trakal disk hernisi operasyonu Nevşehir de ilk defa intraoperatif nöromonitürizasyon kullanılarak başarılı bir şekilde yapıldı.” dedi.

Balkış; “Ameliyat esnasında hastanın başına, kollarına ve ayaklarına bağlanan elektrotlarla sinir dokularının fonksiyonunu ve hasar görüp görmediklerini anında monütörde değerlendirebilmekteyiz böylece ameliyatı yapan cerrahı anında uyararak veya örneğin kesilecek dokunun yağ dokusu mu, sinir dokusu mu olduğunu ayrımını yapıp söyleyerek cerrahı yönlendirmek suretiyle ameliyatın sinir dokusuna zarar vermeden yapılabilmesini mümkün kılar. Bu yöntem ile riskli ameliyatlarda felce meydan okumak mümkün olur. Hastada geri dönüşümsüz bir hasar (felç gibi) gelişmesi önlenerek yaşam kalitesinin düşmesi engellenmiş olur. Hasta kısa sürede ev ve iş hayatına geri dönebilmektedir.” dedi.

Felç Haberi (1).jpeg

Felç Haberi (2).jpeg

Felç Haberi (5).jpeg

Resim Galerisi

  • Felç Haberi (1).jpeg
  • Felç Haberi (2).jpeg
  • Felç Haberi (3).jpeg
  • Felç Haberi (4).jpeg
  • Felç Haberi (5).jpeg
  • Felç Haberi (6).jpeg
  • Felç Haberi (7).jpeg
  • Felç Haberi (8).jpeg
  • Felç Haberi (9).jpeg