Nevşehir Vektörle Mücadele İl Planı (2018) Hazırlık Toplantısı
14 Temmuz 2018

04.07.2018   15:35:03

Sağlık Bakanlığı’nın İl Sağlık Müdürlüğümüze göndermiş olduğu 12.03.2018 tarih ve E.93 sayılı yazısında; vektörlerle bulaşan hastalıkların kontrolündeki en önemli stratejilerden birinin vektörlerle mücadele olduğu, bu mücadelenin Entegre Vektör Mücadelesi çerçevesinde planlanmasının önerilmekte olduğu ve bu amaçla gerekli olan değerlendirmelerin yapılarak Vektörle Mücadele İl Planı’nın hazırlanması gerektiği belirtilmiştir.

Bu kapsamda, İl Sağlık Müdürlüğümüzce, ilgili kurum / kuruluşlar ile işbirliği halinde Nevşehir Vektörle Mücadele İl Planı’nın hazırlanabilmesi amacıyla gerekli olan hazırlıklar tamamlanmış ve Müdürlüğümüzün Eğitim Toplantı Salonu’nda Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Öcal’ın koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü Nevşehir Devlet Hastanesi’nde görevli Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Cumhur Özman, Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesi’nde görevli Uzm. Dr. A.Tuncer Gürbüz, Hemşire Figen Karaca, ÇST Sami Öztürk’ün sunumları ve diğer ilgili kurum / kuruluşların sunum ve katkıları ile bir değerlendirme toplantısı yapılmıştır.

Toplantıya, Nevşehir Devlet Hastanesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Mahalli İdareler İl Müdürlüğü, Nevşehir Belediyesi, Nevşehir İl Özel İdaresi, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, Göç İdaresi İl Müdürlüğü, Merkez TSM’nin de katılımları ile gerçekleştirilmiştir.

vektörel toplantı (1)x.jpeg

vektörel toplantı (2)x.jpeg