Sağlık Bakanı Memişoğlu, Nevşehir İl Değerlendirme Toplantısına Katıldı, Sağlık Kuruluşlarını Ziyaret Etti.
23 Eylül 2024

İl gezisine Nevşehir Valiliğini ziyaret ederek başlayan Sağlık Bakanı Memişoğlu, burada Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Milletvekilleri Emre Çalışkan, Süleyman Özgün, Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar ve diğer yetkililerle görüştü.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık alanında yürütülen çalışmaların değerlendirildiği Nevşehir İl Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Sağlık Bakanı Memişoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ildeki sağlık yatırımları ve sağlık hizmetlerine dair bilgi alındı.

Toplantıya Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kapadokya Üniversitesi (KÜN) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Kamu Hastaneleri Hizmetler Başkan Dr. Tarık Erdemir, Sağlık Hizmetleri Başkan Dr. Mehmet Kayacan, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Uzm. Dr. Cahit Yusuf Dönmez, Destek Hizmetleri Başkan Mustafa Güçlü, Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Çetin, Ürgüp Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Gökberk Köksal, Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Başhekimi Dr. Sedat Orhan, Nevşehir Ağız ve Diş Merkezi Başhekimi Dt. İlkay Akün ve ilgili birimler katıldı.

Kapadokya Alan Başkanlığı’nda düzenlenen İl Değerlendirme Toplantısı’nda Sağlık Bakanı Memişoğlu, ildeki sağlık yatırımları ve sağlık hizmetlerinin sunumuna ilişkin il yöneticilerinden bilgi aldı. Verimli geçen toplantıda, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla istişarelerde bulunuldu.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Medeniyetimizin önemli şehirlerinden Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir’deyiz bugün. Nevşehir’imiz turizmiyle, tarımıyla, sağlığıyla, eğitimiyle, ticaretiyle, üretimiyle örnek şehrimiz. Biz, daha iyi olması için ne yapabiliriz diye geldik; verimli geçen toplantıda vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek amacıyla istişarelerde bulunduk. Sonuçta, en zor gününde insanlarımıza hizmet etmek için buradayız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi, hizmetkârız. Millet adına, millete daha iyi hizmet vermek için çabalıyoruz.” dedi.

Biz Sağlıkçılar Hayatımızı İnsanlığa Adamış İnsanlarız

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, toplumun sağlıkçılara sahip çıktığını dile getirerek, “Bazı münferit olayları da esefle kınıyoruz. Çünkü biz sağlıkçılar, hayatımızı insanlığa adamış insanlarız. İnsanları iyileştirmeye çalışıyoruz, insanlara faydalı olmaya çalışıyoruz, dertlere derman olmaya çalışıyoruz. Onun için toplumun da bununla beraber bize sahip çıktığını görüyoruz. Daha da iyi olacağız inşallah. Münferit olayları hep beraber engelleyeceğiz.” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Vali Ali Fidan ve beraberindeki heyet ile Nevşehir Valiliği ve esnaf ziyaretlerinin ardından Bekdik Mahallesi’nde hizmet veren TOKİ Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi ile Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nu ziyaret etti. Burada görevli sağlık personeli ile bir süre sohbet eden Bakan Memişoğlu, görevli doktorları da ziyaret ederek istek ve taleplerini dinledi.

En son Nevşehir Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Nevşehir Devlet Hastanesi’nde hastane yetkilileri ve sağlık çalışanları tarafından karşılandı.

Hastanede bir dizi temas ve incelemelerde bulundu; hastane personeli ile sohbet ederek istek ve taleplerini dinledi. Hastane başhekimliğinde günün anısına il Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar tarafından Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na hediye takdim edildi. Hastane çıkışında hatıra fotoğrafı çektirdi. Sağlık Bakanı Memişoğlu, gösterdikleri özverili çalışmalar dolayısıyla tüm sağlık çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

• .