Yeni 50 Yataklı Ürgüp Devlet Hastanesi Hizmete Açıldı

13.06.2018    17:50:57

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü, Yeni 50 Yataklı Ürgüp Devlet Hastanesi Hizmete Açıldı

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan 50 yataklı Ürgüp Devlet Hastanesi düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

50 yataklı Ürgüp İlçe Devlet Hastanesinin açılışı, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, TKDK İl Koodinatörü Murat Asiltürk, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, İl Özel İdare Genel Sekreteri Savaş Benli Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, , AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Ali Özer, MHP İl Başkanı İlhan Kaya, MHP Nevşehir Milletvekili Adayı Mehmet Varol, MHP Ürgüp İlçe Başkanı Mustafa Öz, Sağlık İl Müdürlüğü Yöneticileri, HastaneYöneticileri, Sağlık Çalışanları ve vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Açılışta Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Milletvekili Murat Göktürk, Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş kısa bir açılış konuşması yaptı.

Kesilen Kurban ve İl Müftüsü Yakup Öztürk'ün okuduğu duaların ardından Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan 50 yataklı Ürgüp Devlet Hastanesinin kurdele kesimi, Vali Aktaş ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Açılışın töreninin ardından Devlet Hastanesinin birimlerini gezerek, yetkililerden bilgiler alan Vali Aktaş; hastanede yatmakta olan hastalara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu ve istek ve taleplerini dinledi.

Yaklaşık 3 yılda 14.377.120 TL bütçe ile Ürgüp İlçe halkımızın hizmetine kazandırılan Ürgüp Devlet Hastanesi 11.522 m² lik açık alan ve 8500 m²lik kapalı alan üzerine 3 blok olarak kurulmuş olup binamızda Bodrum, Zemin Kat, 1. Kat 2. Kat olmak üzere 4 kat yer almaktadır. Bakanlığımızca 50 yatak tescili olan hastanemizde her katta mevcut olan panoramik gündüz odaları hastalarımızın sıkılmamaları ve yakınları geldiğinde de rahatça oturabilecekleri şekilde planlanmıştır. Yarım daire şeklinde her saat güneş alan bu servis katı odalarımızda, televizyon, banyo, lavabo, oturma grubu mevcuttur.

Ayrıca tam donanımlı 2 Ameliyathane, 5 Yataklı Diyaliz Ünitesi , 6 Yataklı 1.Basamak Yoğun Bakım Ünitesi, 2 Adet SDL (Sancı Doğum Lohusa), Palyatif Bakım Merkezi, 100 kişilik yemekhane, 80 kişilik açık otoparkı mevcuttur.

Poliklinik Hizmetleri Dahiliye(İç Hastalıkları), Çocuk Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kulak Burun Boğaz, Göz Hastalıkları, Genel Cerrahi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Ortopedi, Anestezi ve Diş Polikliniği, Tam donanımlı Dijital Röntgen Cihazı, ve Son teknolojik Laboratuvar Tetkik cihazları ile hizmet vermeye başladı.

1953 yılından günümüze kadar 64 yıldır ilçemiz ve bağlı köyleri ile dışarıdan gelen hastalarına hizmet vermekte olan Ürgüp Devlet Hastanesi yeni binasında daha da gelişmiş fiziki alt yapısı ve güler yüzlü sağlık personeli ile vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.

HASTANE TANITIM FİLMİ

z12_59.jpg