Hastane Afet ve Acil Durum Planlaması (HAP) Uygulayıcı Eğitimi
11 Kasım 2019

6-8 Kasım Tarihleri arasında Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hastane Afet Planı Hazırlama Kılavuzu (HAP) eğitimine 3 Devlet Hastanesi 4 Entegre Hastane ve 2 Özel Hastaneden olmak üzere 14 kursiyer katılmıştır.

3 Gün boyunca süren eğitimler sonucu eğitime katılan personele Acil ve Afet durumlarında hastanelerin yapması gereken konularda ve acil durumlara karşı hazırlanması gereken planlar konusunda bilgi verilmiştir. Kurs bitiminde eğitmenlerimiz tarafından hazırlanan bir afet senaryosu kursiyerlerimiz tarafından masa başı tatbikatı olarak canlandırılmıştır. Bu tür eğitimlerle ilimiz bünyesindeki hastanelerin afet ve acil durumlara hazır bulunması amaçlanmaktadır. Eğitim ve tatbikatlarımız planlandığı şekilde aksamadan devam edecektir.

umke eğitim (2).JPG

umke eğitim (3).JPG