Gebe Bilgilendirme Sınıfı ve Okulu Programı
04 Nisan 2019

Her kadının üreme sağlığı kapsamında gebelik, doğum, doğum sonu ve yenidoğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır.Anne adayına gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir. Bu kapsamda; Gebe Bilgilendirme Sınıfı ve Okulu Programı ile, tüm gebelerin, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmıştır.

Gebe Bilgilendirme Sınıfı ve Okulu Programı kapsamında ülke genelinde aynı standartlarda sunumunu sağlamak amacıyla 27/03/2019 tarihinde Özel Versa Hastanesi ve Özel Kapadokya Hastanesi , 28/03/2019 tarihinde Nevşehir Devlet Hastanesi ve Ürgüp Devlet Hastanesi değerlendirilmeleri yapılmış olup, Anne ve Bebek Sağlığını korumak için çalışmalarımız devam edecektir.

gebe bilgilendirme..jpg

gebe bilgilendirme.jpg